Natuurbeleving voor kinderen 4 t/m 13 jaar.

spelend, struinend, ontdekkend en lerend samen op pad van en met de natuur.
Dit in de bossen, heuvels, beken en uiterwaarden van het prachtige Rijk van Nijmegen. 

In onze huidige tijd en samenleving is het belang van buiten in de vrije natuur ZIJN en vooral spelen voor kinderen zo waardevol en vooral leuk.

Inmiddels werk ik al ruim 25 jaar met kinderen vooral in de natuur waarbij ik zo hun plezier en verwondering ervaar en waar ik zelf ook heel erg blij van blijf.
Verwondering en spelen in de vrije natuur dat staat bij mij voorop waarbij het mij niet  in eerste plaats  gaat over kennis overdracht maar vooral de ervaring en je vrij voelen in de natuurlijke omgeving en vanuit daar volgt het leren als vanzelf uit nieuwsgierigheid.

Voor scholen, BSO's  natuurcampings en instellingen verzorg ik natuurbelevingsactiviteiten en struintochten op maat en variĆ«rend van 2,5 uur tot 6 uur. 

Hierbij enkele voorbeelden van mijn aanbod :

  • We gaan op beren jacht " : een speur en struintocht met spelletjes ,          opdrachtjes , huttenbouwen klimmen en klauteren.
  • Smullen uit de natuur : wat kun je eten uit de natuur , we gaan op zoek en maken samen iets heel lekkers.
  • Op zoek naar de bever : Een speur en struintocht op zoek naar sporen van de bever langs de Leigraaf in Groesbeek.
  • Huttenbouw dag en maak je eigen vuurtje 
  • Waterdiertjessafari langs de beken van Groesbeek en het uitwaardengebied rond Nijmegen.
  • Struindag water en vuur in het uiterwaarden gebied tussen Nijmegen en Millingen.


Mijn activiteiten spelen zich met name af in het prachtige Rijk van Nijmegen van de uiterwaarden tot de de uitgestrekte bossen en heuvels van Groesbeek en Berg en Dal. Maar natuurlijk kom ik in overleg graag ook naar geschikte locaties verspreid door het land.

Bij interesse over de mogelijkheden en prijzen/offertes neem gerust contact op via de mail of telefoon : [email protected]
06-10180321 (Ron Hoenderboom)