Bezinningstochten, natuurretraites 
48 uurs vision quest

Op het ritme van de seizoenen en de natuur neem ik je in de maanden april t/m september mee op verschillende innerlijke reizen in de prachtige natuur van het Rijk van Nijmegen, het Duitse Reichswald (net over de grens bij Groesbeek).

Natuurretraite in beweging: 
De reis naar binnen naar jouw natuur en de natuur om je heen die spiegelt en verwondert. Geef ik vorm in en reis/wandeltocht van dertig uur door bijzondere natuurgebieden en krachtplekken. Waarbij verstilling, vertraging, tijdloosheid en een stukje overgave aan het avontuur centraal staan. Dit alles ingebed in ceremonies en rituelen vanuit het sjamanisme die jou verbondenheid en intenties  met de levende wereld om je heen en jezelf bekrachtigen. Deze tochten starten doorgaans in Plasmolen aan de voet van prachtige ST. Jansberg of op de Duivelsberg in Berg en Dal. Twee bijzondere krachtplekken met een unieke geschiedenis. Er is geen vaste route die we bewandelen maar uiteindelijk komen we met beide tochten uit in het Reichswald een groot verstild woud net over de grens bij Groesbeek waar we uiteindelijk ook slapen tussen de bomen en onder de sterren. Deze tochten zijn voor iedereen goed te doen die een basisconditie heeft. We zullen veel in beweging zijn met onze rugzak maar in een vertraagt tempo met veel stops, samen maken we deze tocht. De groep zal maximaal uit acht personen bestaan. Deze tochten zijn ook erg geschikt voor teams, organisaties, families en vriendengroepen. 


Bezinningstochten :
Een dagtocht vol vertraging, tijdloosheid, meditatie, oefeningen vanuit natuurbeleving, medicijnwandeling en rituelen verbonden met de natuur om ons heen. Bezoek en ceremonie bij een van de natuurlijke krachtplekken in de regio. We starten bij een van de mooiste natuurcampings in de gemeente Berg en Dal. Voor groepen van maximaal twaalf personen.

Dit alles bied ik aan in de agenda maar ook op aanvraag voor groepen/ families/instellingen en organisaties