November 

Dinsdag 8 : 18.30 - 21.00  Volle maan op de St.Jansberg, Milsbeek.
Ceremony for the earth  naar het initatief van Ton van der Kroon Sinai 2022
Een mannenmeeting in meditatie en ceremonie. Tijdens deze volle maan komen 1000 vrouwen samen op berg Sinai met meditatie en rituelen. Dit vanuit de krachtige vrouwelijke energie. Dit gaan wij deze avond ondersteunen op een dezelfde manier vanuit de mannelijke energie in verbinding met de vrouwen op de berg in de woestijn. En dit op een unieke krachtplek het medicijnwiel op de St. Jansberg (Milsbeek). Dit levenswiel werd vele jaren geleden gecreƫerd door Roelien de Lange en Sun Bear. Gemaakt ter heling en ondersteuning van de Aarde en al haar bezielde bewoners. Er zijn geen kosten verbonden aan deze avond. Dit is een verbindende activiteit in co-creatie.
Meer weten, meehelpen of deelnemen stuur een bericht naar naarbuitennatuurbeleving@outlook.com. Je vindt ook meer informatie over het overkoepelende initiatief op :  

 HOME | My Site (sinai22.com) Zaterdag 12 : 11.00 - 16.00 
Krachtplekkentocht en medicijnwiel ceremonie ST. Jansberg

Op veler verzoek neem ik je graag weer mee naar een uniek en krachtig gebied. Het magische en stille natuurgebied de St.Jansberg ook wel van oudsher Kloosterberg genoemd. Hier waan je je in een waar sprookjeslandschap met hoge hellingen, mooie akkers en moerassen. We komen langs heldere beekjes en vijvers via vele kronkelpaadjes en beboste hellingen. We bezoeken het oude landgoed met reusachtige oude bomen. En een aantal bijzondere krachtplekken waaronder ook het medicijnwiel die jaren geleden is gemaakt door Roelien de Lange samen met de Sjamaan Sun Bear. Door met aandacht te lopen naar deze bijzondere plekken kunnen we weer ieders op onze eigen manier in contact komen met de oude energieĆ«n van deze plek. Voor deze tocht nemen we ruim de tijd zodat we ook het gebied en de plekken met rust en tijdloos kunnen ervaren. We zullen aandacht besteden aan een mooi  verstild ritueel om te ervaren wat de energie van deze plek met je doet en hoe je deze ervaring kunt integreren bij alles wat je tegenkomt op jouw levenspad.  We verzamelen en starten om we om elf uur bij de parkeerplaats van restaurant de Plasmolense Hof aan de rijksweg 203 te Plasmolen. En om ongeveer half vijf zijn we weer terug op deze plek. We nemen regelmatig op een mooie plek pauze waarbij ik voor thee, lekkers en warme soep zal zorgen. Zorg ook voor goede wandel/bergschoenen en kleding passende bij het weer. De kosten voor deze ervaringstocht zijn 35 euro per persoon.

Zondagochtend 13 : 09.30 : Herfstbosbaden in een natuurlijke tempel op de Duivels of                                                      Zonneberg en Nederreichswald.
De Duivelsberg of Zonneberg een uniek en Mystiek natuurgebied op een stuwwal tussen Nijmegen en de Duitse grens. Waar we op deze ochtend starten met een ritueel van dankbaarheid op een krachtplek en een krachtige moederboom. Vanuit daar maken we de oversteek naar het glooiende en beboste Neder Reichswald waar we ons in vertraging verbinden en onderdompelen in deze rijke natuur. Loslaten en weer opladen en contact maken met alles wat we onderweg tegen komen via onze zintuigen. Met mooie oefeningen en meditatie die je  nog meer helpen om te landen in je lijf en hart. Er wordt gezorgd voor thee, lokaal brood en hartigs. De bijdrage is 25 euro p/p.

 

Zaterdag 26 : 10.30 - 14.30  Ontmoet jouw krachtdier in verbinding met de natuur en energie  van de Mookerheide.
Krachtdieren zijn onze beschermspirits in de manifestatie van een dier. Ieder van ons heeft meerdere dieren helpers, beschermers en begeleiders die zich aan je laten zien in synchroniteit in de natuur maar vooral ook in je dromen of visioenen. Sommige dieren blijven een leven lang bij je en zijn je gids, bieden begeleiding, ondersteuning. Het is je bondgenoot die naast je loopt in de beneden, midden en bovenwereld. Elk dier kan een krachtdier zijn met al zijn kenmerken en kwaliteiten. Misschien heb je je krachtdier al gevonden of je bent er nog niet bekend mee. Tijdens deze middag op een verstilde plek in het bos gaan we door middel van een trancereis begeleid door het ritme van de drum contact maken met het dier dat door jou hart (weer) gezien wil worden. We maken vooraf een verstilde wandeling om verbinding te maken met in je lichaam, hart en de plek. Dit startend vanaf het Medicijnwiel op de St.Jansberg waar we de dag starten met een passend ritueel en intentie. Er zal in de pauze thee en warme soep met brood zijn rond het vuur waar we ook onze ervaringen zullen delen. Waarna je naar huis kunt gaan met het dier dat van af dan naast je zal lopen of waar je weer opnieuw contact mee hebt gemaakt. De kosten voor deze bijzondere activiteit zijn 45,- p/p 

December 

Zaterdag 17 december : 10.00 - 17.30
Natuurretraite in beweging door het Duitse Reichswald net over de grens bij Groesbeek.

We bewegen ons van de herfst naar winter en de feestdagen met het einde van het jaar komen eraan.
Een periode van feest en ontmoetingen met familie en vrienden maar ook mag er dan juist aandacht zijn voor inkeer, stilte, de balans opmaken en verbinden met jezelf in de natuur Dit is ook zo waar de winter omgaat waar we het ritme van de natuur mogen volgen.

Op zaterdag 17 december maken we een verstilde gezamenlijke reis door het door het Reichswald net over de grens bij Groesbeek. In dit woud zullen we weinig tot geen mensen tegenkomen maar wel kans op een ontmoeting met de andere bewoners, Ree, Edelhert, en Zwijn. We maken een vertraagde wat tijdloze tocht met veel stops waarin veel mag ontstaan denk hierbij aan medicijnwandeling, meditatie, deelrondes, oefeningen uit de natuurbeleving. Maar ook zullen we ons verwarmen en eten bij het vuur omringt door de prachtige natuur en alle elementen. Een dag voor jezelf maar ook verbonden met de groep en de schoonheid en spiegels van het bos. We vertrekken deze dag om 10 uur vanaf een bijzondere locatie, Boscafe Merlyn. Om half zes net wanner de duisternis is ingevallen zullen we hier terugkeren. Er wordt gezorgd voor warme soep en lokaal brood en voldoende thee en chocolademelk voor onderweg. De kosten voor deze dag zijn 35 euro.

  


 

 .