April :

Zaterdag 8 : 10.00 - 13.15
Bosbaden op de stuwwal
De Duivelsberg en Nederreichswald In Berg en Dal. Glooiende heuvels, prachtige bossen met bijzondere vergezichten, de stuwwal met zijn kronkelende paadjes en kleine beekjes. De ideale omgeving om ons te verbinden met alle zintuigen en elementen. We vertrekken deze ochtend van Wijnboerderij de Holdeurn aan de Oude Kleefsebaan. Waarbij we deze keer aandacht besteden aan het thema licht en vuur.
Bijdrage 25 euro

Donderdag 6 : 18.00 - 22.00
Volle maan in de Millingerwaard met water en vuur ritueel
. In de ruige bewegende natuur van Kekerdom staan we stil bij de energie van de volle maan van dat moment. 

Bijdrage 15 euro.

zaterdag 15 : 11.00 - 16.00
Natuurverbinding in het Reichswald  Medicijnwandeling, ontdek je eigen vuur.

De lente is begonnen, meer licht, meer groei in de natuur om ons heen en in ons zelf. De middag staat in het teken van de Medicijnwandeling Dit is een oude traditie van vele oude inheemse volkeren die van nature in harmonie en meer verbonden zijn met de natuur. Voor levensvragen en inzichten trokken zij zich al bewegend door de natuur om hun heen. Ook dit is juist voor ons in onze drukke en volle maatschappij en leven zo waardevol. Nadat we geland zijn op de vertilde plek in het bos door meditatie en passend ritueel stap je door de poort met je intentie en tijdloos over de drempel stappend in het onbekende. Tijdens de medicijnwandeling kunnen er allerlei inzichten bij je opkomen die de natuur voor je spiegelt in de vorm van een dier wat je mag ontmoeten of het contact met een boom of plant. Ze zult altijd precies mogen ontvangen wat jij op dat moment nodig hebt en dat kun je niet voorspellen of plannen hierin ligt de verwondering en soms ook een confrontatie met wat er zich kan aandienen. Je gaat later alleen op pad en neemt de weg die voor jou kloppend voelt in dat moment. Na afloop kom je weer terug door de poort waar we weer onze ervaringen delen. In de avond eten we gezamenlijk een pot-luck maaltijd rond het vuur doen nog een afsluitend ritueel om onze intenties en verbinding met de natuur en elkaar te bekrachtigen. Waarna in het avondschemer in een vertilde tocht weer naar de startplek gaan. De investering voor deze middag en avond in de natuur is 35 euro p/p .

Donderdag 20 : 19.15 - 20.45 (+/-)
De eerste drumcirkel met nieuwe maan op een prachtige plek in het bos tussen Nijmegen en Groesbeek. Samen drummen met en op ritme van de natuur geeft zoveel verbinding (en plezier) met elkaar jezelf, de plek en de energie van het moment. De energie van de nieuwe maan staat zo voor een krachtig nieuw begin, nieuwe intenties en plannen. En ook om bewust oude patronen weer los te laten. Zo passend bij het begin van deze nieuwe lente.


Deze avond wordt verzorgd en begeleid door mij en Patrick Tromp van Drumcafe / MudansA. De avond zal starten met een verbindende meditatie en ritueel passend bij de energie van de avond. Waarna Patrick ons meeneemt op een reis door verschillende ritmes met onze drums. We sluiten de avond af in de cirkel met thee en lekkers waar we onze ervaringen nog delen. We verzamelen om 19.15 uur en om ongeveer 20.45 uur geven we de stilte terug aan de plek.
De locatie ligt centraal en goed bereikbaar in het bos tussen Groesbeek en Nijmegen (ook met het o.v) We vragen voor deze avond een bijdrage vanaf  vijf euro, meer is welkom(contant) en je ook even aan te melden zodat we weten met hoeveel we zijn. Na aanmelding krijg je ook de exacte locatie. Mocht je zelf geen (sjamanen)drum hebben geef het even aan bij je aanmelding dan vinden we hiervoor vast een oplossing.

Aanmelden kan via naarbuitennatuurbeleving@outlook.com zaterdag 22 : 09.30 - 17.30

Dag bezinningstocht Van De Groesbeek naar de natuurtempel op de Duivels of Zonneberg in Berg en Dal. We starten vanaf 1 van de mooie natuurcampings van Groesbeek

Donderdag 27 :  10.30 -15.30
Familie struin en natuurbelevingsdag : Water en Vuur 
In de prachtige Millingerwaard. Natuurbeleving, spelletjes, water, eten uit de natuur en rond het vuur. Voor iedereen van 5 tot 85 jaar.
Bijdrage : kinderen 15 euro volwassen : 20 euro
 Mei :

Woensdag 3 : 10.00 - 16.00
Op pad met de Bosavonturiers
(5 -10 jaar): In de bossen en heuvels van Berg en Dal.
Deze keer gaan we samen een dag op avontuur in de vakantie vanaf een super plek.
Wat kun je verwachten : natuurlijk struinen, klimmen en klauteren maar ook samen wildplukken en eten, hutten bouwen, spelletjes, speuren naar dieren en bijzondere bomen en nieuwe paadjes ontdekken. En wie weet wel een vuurtje waar we eten en drinken. We verzamelen bij Fletcher hotel Ercia in Berg en Dal. Kaartjes a 18 euro zijn te koop  via deze link : https://hipsy.nl/event/9224-bos-avonturiers-5-10-jaar .


Zaterdag 13 :  10.00 - 13.15
Bosbaden in de bijzondere natuur van het uiterwaarden en rivier gebied met als thema, “stroming”.
We gaan de Millingerwaard in met zijn unieke, bewegende en grillige natuur. Waarbij we starten bij parkeerplaats De Lange Poal in Kekerdom.
Bijdrage 25 euro

zaterdag 20 10.15  t/m zo. 21 16.15
Natuurretraite in beweging, welkom lente! Een natuurlijke bezinningstocht van dertig    uur in en over de S.T Jansberg en het Reichswald net ober de grens bij Groesbeek.          Een prachtig natuuravontuur : tijdloos, offline in vertraging en verstilling je verbinden met de prachtige natuur van het Reichswald en de ST. Jansberg een immens woud net over de grens bij Groesbeek. Voor dertig uur laten we de jachtige wereld zoals we die kennen achter ons. En gaan op pad vanaf de prachtige ST. Jansberg voor een bijzondere maar vooral tijdloze tocht. Tijd voor jezelf en terug naar jouw innerlijke eigen natuur, back to basic waarbij we veel dagelijkse prikkels loslaten en puur in contact zijn met de natuur om ons heen waardoor je weer gaat voelen wat voor jou van belang en waardevol is. En nog meer jouw intenties voor deze nieuwe lente nog kunt doorvoelen. We zullen ons bewegen door het donker, eten rond het vuur, overnachten in de wilde natuur tussen de bomen en sterren. En dit samen met een mooie groep.
Wat kun je nog meer verwachten:
-Oefeningen vanuit natuurbeleving
waarbij je uitgenodigd wordt om nog
meer contact te maken met de natuur
om je heen jezelf en elkaar.
-Meditaties in verbinding met bos.
-Werken met het medicijnwiel op de
St.Jansberg.
-Medicijnwandeling.
-Verschillende rituelen en ceremonies
vanuit sjamanistische bedding in
verbinding met de natuur en de groep
-Deelrondes.


Voel je de roep van dit avontuur?
Ruim een dag en een nacht voor jezelf in de natuur verbonden met je eigen innerlijke natuur en in overgave aan alles wat we mogen tegenkomen in ons en buiten om ons heen. Samen met de groep creëren we deze tocht. De kosten zijn 140 euro p/p de groep zal uit max. 8 personen bestaan. Meer weten  dit kan via naarbuitennatuurbeleving@outlook.com  of 06-10180321. deelname alleen na telefonische kennismaking .

Juni :

Vrijdag 9 t/m 11 : 1500 – 15.00

48 uurs vison quest op de Veluwe in 9 t/m 11 juni

Verbinden en verdiepen met jouw natuur een 48 uurs Vision quest.  op een unieke plek op de Veluwe die niet vrij toegankelijk is voor het publiek.  Dit op een bijzondere plek waar de tijd heeft stil gestaan. zie hiervoor de speciale pagina in het menu.

Zaterdag 24 : 14.00 - 21.00

Krachtplaatsen en medicijnwiel wijsheid op de St. Jansberg
Midzomer en St. Jan. Een bijzondere dag op een bijzondere plek samen met Roelien de Lange  op de St. Jansberg.  
Graag nodigen wij je uit voor een dag op een unieke krachtplaats van moeder aarde, de St. Jansberg bij Milsbeek en treed in de voetsporen van de sjamaan Sun Bear. Voor een lezing en een workshop krachtplaatsen en het medicijnwiel. Een gezamenlijk avondmaal en in de avond een verstilde tocht en waterceremonie met als thema ; Terug naar de en je bron. 

Roelien de Lange, schrijfster, coach, kunstenares en bovenal een van de grondlegsters van het sjamanisme in Nederland ontving 34 jaar geleden in haar centrum de Elfenbank de sjamaan Sun Bear die er zijn levenswerk van maakte om d.m.v het medicijnwiel nieuwe krachtplaatsen te vestigen of oude te herstellen. Samen met hem en met cursisten van de Elfenbank maakten ze op een oostelijke heuveltop van de St. Jansberg in die periode het medicijnwiel. Waar in de jaren die daarop volgde honderden mensen kwamen voor cursussen en bovenal om de kracht en heling te ervaren van die bijzondere plek van moeder aarde en de stenencirkel. Roelien de Lange deelt nu graag op deze dag haar 40-jarige ervaring met krachtplaatsen op de hele wereld en verhoogde energie frequenties, die voelbaar zijn op vele krachtplaatsen wereldwijd, en ook op de prachtige heuveltop van de St. Janberg. Dit oude web van krachtlijnen of Ley lines genoemd dat de hele aarde omvat, heeft nieuwe impulsen en aandacht van ons nodig om het oorspronkelijke plan en harmonie op Aarde te herstellen. 

Jaren nadat de Elfenbank gestopt was raakte het medicijnwiel wat in de vergetelheid. In 2020 heeft Ron Hoenderboom het wiel weer herstelt en samen met Roelien het wiel met een passende ceremonie weer geopend en ingewijd. Nu komt Ron er regelmatig met groepen voor krachtplekkentochten, ceremonie en coaching. 

 

Wat kun je verwachten deze dag : 
 Een ontvangst met thee en lekkers, een lezing van Roelien m.b.t krachtplekken en het medicijnwiel. Een midzomerceremonie met meditatie en zang, workshop in en rond met medicijnwiel met oefeningen. Een gezamenlijk avondmaal met soep en brood en al het lekkers wat iedereen voor elkaar meeneemt. Waar we ook onze ervaringen van de middag met elkaar kunnen delen. Om aansluitend in de vroege avond op pad te gaan voor een verstilde tocht naar het brondal en het stromende water voor een gezamenlijke waterceremonie. Rond negen uur sluiten we de avond samen af in de avondzon. 

 

De investering voor deze dag is 85 euro mocht deze vergoeding een belemmering voor je zijn om deel te nemen, vanwege een minimuminkomen geef dit aan bij je aanmelding. Er zijn een beperkt aantal gereduceerde plekken beschikbaar. Opgeven kan via naarbuitennatuurbeleving@outlook.com of Contact - Roelien de Lang .Na aanmelding en het vooraf voldoen van de bijdrage ontvang je via de mail de verdere inhoudelijke informatie voor deze bijzondere dag en samen zijn. Wil je meer weten kun je ook bellen naar 06-10180321 . 

 

We verwelkomen je graag op de St. Jansberg . 

Roelien de Lange 

Ron Hoenderboom. 


 


 

 

 


  


 

 .