Verdiepende natuurtochten

Graag neem ik je mee op pad en deel ik met enthousiasme en alle verwondering, inspiratie en schoonheid die ik tegenkom in de bossen en natuur van het Rijk van Nijmegen. Voor groepen van 4 tot 15 personen bied ik het o.a. het volgende aan: 

- Krachtplekkentochten
- Workshops op het gebied van           natuur beleving en bomen
   energie/symboliek       

- Stiltewandelingen
- Struinwandelingen
- Vollemaanwandeling
- Blotevoetenwandeling
- Avond en nachtwandelingen
- Rituele vieringen in de        
   natuur vanuit sjamanisme en 
   Keltische tradities.
- Workshops Bosbaden

Al deze activiteiten plan ik in de agenda op het ritme van de natuur. Maar zijn ook uitermate geschikt voor, teambuilding, deskundigheidsbevordering voor organisaties, instellingen en bedrijven maar ook voor familie of vrienden bijeenkomsten. Dit alles op maat en naar wensen of thema's.
Natuurcoaching

Graag neem ik je mee voor een individueel coaching traject. waarbij de natuur de beste coach is. Daarbij nodig ik je uit om in gesprek te gaan met de stilte en, weer contact te maken met  onze verbinding met de natuur en je intuïtie. Om vervolgens te ervaren hoe mooi alles wat je tegenkomt je spiegelt aan wat er binnenin je leeft en je helderheid geeft. Ervaar in je lijf hart en hoofd wat de energie van het bos met je doet en kan bieden. De natuur geeft je zoveel mooie handvatten en spiegels voor veel waar je in het leven tegenaan loopt en kan je helpen bij keuzes of dilemma's. De natuur is er altijd oordeelt niet en geeft precies wat jij nodig hebt om verder te komen op je pad. Ik loop hierin graag met je mee om je te begeleiden in verbinding met de natuur zodat jij mag vertrouwen op  je eigen intuïtie en wijsheid. En er op mag vertrouwen dat de antwoorden van je vragen komen op het juiste moment. Een coachtraject bestaat gemiddeld uit vijf sessies van 2 uur  maar is vooral op maat naar wat voor jou past. De prachtige uitgestrekte bossen en natuur van het rijk van Nijmegen is mijn werkgebied, van Milsbeek tot Millingen. Zelf woon ik vlakbij de mooie bossen van Groesbeek. Samen kijken we wat passend en haalbaar is voor jou. via telefoon hebben we een eerste korte kennismaking. Voor de echte intake nemen we de tijd in het bos.
Voor het tarief, zie hiervoor de pagina : prijzen / vergoedingen . 

Forest therapy  of bosbaden

Eigenlijk is dit de basis van alles wat ik organiseer , Bosbaden. Een prachtig woord dat de lading helemaal dekt  maar een nog veel beter woord is Forest- therapy. In veel landen is dit al zo ingeburgerd en uit onderzoek komt steeds meer naar voren hoe heilzaam en geneeskrachtig dit is. Je verbinden met de natuur en daar ZIJN, het helpt bij stress en depressie en versterkt ook je immuunsysteem en weerstand. En daarnaast is het ook gewoon genieten. Jezelf d.m.v al je zintuigen onder dompelen in de natuur dit in vertraging en meditatief met een open blik verbonden met jezelf en alles om je heen.  Tijdens het bosbaden gaat het altijd in de 1e plaats om de verwondering van de ervaring, niet denken maar voelen, uit je hoofd en in je lijf, je niet afvragen wat en waarom maar het gewoon ervaren. De antwoorden komen later of niet. Het bied je zoveel aan innerlijke rust , inzichten maar ook zo genieten van de verwondering , vrijheid en perfectie van de natuur om ons heen. Het is loslaten en weer opladen in het bos .Mijn vorm is meer dan een meditatieve wandeling . Ik maak gebruik van verschillende zintuigelijke oefeningen en bovenal laat ik mij intuïtief inspireren van wat tegen komen hoe klein of hoe groot ook dat is de verwondering. Ik bied deze workshop aan in twee vormen 1 van 3 uur uur en 1 van 5 uur met nog meer aandacht voor verdieping. Dit alles met thee/ koffie en lekkere lokale producten tijdens de pauzes. Uitermate geschikt voor teams van instellingen, organisaties en bedrijven. Van vier tot 15 personen. Voor het tarief, zie hiervoor de pagina : prijzen / vergoedingen .